Módne oblečenie pre dámy a pánov. Just fashion

L- karnitin

18.12.2009 17:41

L- karnitin je aminokyselina , ktorá zabezpečuje hlavný zdroj energie pre svaly. V tele je vyrobený z aminokyselín lyzínu a metionínu. Zvyšuje využitie tukov ako zdroj energie tým, že transportuje mastne kyseliny do mitochondrií, kde vypáli (uvoľní) energiu pre telesne funkcie.

Prírodné zdroje sú:

• Avokádo
• Materské mlieko
• Mliečne výrobky
• Červene mäso ( jahňacie, hovädzie mäso)

Hovädzie mäso má cca 145 mg L-karnitínu na 100g, v porovnaní s hubami ktoré obsahujú len 2,5mg na 100g, zelenina obsahuje ešte menej L-karnitínu napríklad mrkva len 0,4mg. Takže ak ste vegetarián ste v nevýhode s porovnaním s niekým kto je mäso, čo je dôvod na doplnenie karnitínu inou formou.

Výhody L-karnitínu sú:

• Zníženie telesného tuku
• Zlepšenie výroby energie
• Svaly sa stavajú odolnejšie voči únave
• Zlepšuje srdcovú výkonnosť
• Spomaľuje účinky starnutia

Denná dávka je 2 až 3g , 30min pred tréningom.

 

Späť

© 2009 Všetky práva vyhradené.